23948sdkhjf

Unge mænd drikker mindre alkohol

En ny kortlægning af danskernes sundhed viser, at der er sket et fald i alkoholforbruget.
Hvor hver fjerde drak over lavrisikogrænsen i 2010, er det faldet til hver femte i 2013. Hos unge mænd (16-24 år) er faldet særligt markant. Her er andelen, der drikker over lavrisikogrænsen, faldet fra 38,3 procent til 28,4 procent.

Faldet i andelen af danskere, som drikker over højrisikogrænsen, er sket hos både mænd og kvinder, men igen ses det største fald hos unge mænd (16-24 år) - fra 22,0 procent til 14,4 procent.

Undersøgelsen viser, at alkoholforbruget er faldet i alle aldersgrupper, både når der ses på andelen, der drikker over lavrisikogrænsen, og andelen, der drikker over højrisikogrænsen (21 genstande for mænd og 14 for kvinder).

* Andelen, der drikker over højrisikogrænsen er faldet knap 2 % point fra 2010 til 2013.

_ Andelen, der drikker over lavrisikogrænsen, er faldet knap 4 % point fra 2010 til 2013.

"Det er meget glædeligt, at vi kan se et fald i alkoholforbruget for alle aldersgrupper. Vi ved jo, at alkohol er en af de enkeltfaktorer, der har størst indflydelse på folkesundheden i Danmark. Det er særlig bemærkelsesværdigt, at det mest markante fald ses i alkoholforbruget blandt de unge mænd. Det er meget positivt, fordi det stadig mest er unge mænd, der overskrider både høj- og lavrisikogrænsen. Det ser ud til, at der også er andre forandringer på vej både i gruppen af unge mænd og unge kvinder. Vi kan nemlig også se flere unge, der siger, at de i en typisk uge slet ikke drikker alkohol", siger enhedschef i Sundhedsstyrelsen Jette Jul Bruun
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078