23948sdkhjf

10 film om kronisk sygdom

I en række kortfilm på Region Hovedstadens patientportal på internettet fortæller borgere fra ikke-vestlige lande med kronisk sygdom tæt inde på livet om deres erfaringer og tanker.
Borgere med en ikke-vestlig baggrund rammes oftere end etniske danskere af type 2-diabetes, hjertekarsygdomme og lungesygdommen KOL. Filmene skal støtte borgerne i at leve et godt liv trods kronisk sygdom og give dem inspiration til, hvad de selv kan gøre for at styrke deres livskvalitet.

"I Region Hovedstaden er lige adgang til sundhed et helt grundlæggende princip. Derfor er det vores opgave at sætte ind, når der er brug for en særlig indsats, og det er denne serie af nye film et eksempel på. Det er jo ikke borgerne, der skal tilpasse sig sundhedsvæsenet – vi skal i lige så høj grad tilpasse os borgerne", siger Karin Friis Bach (R), formand for sundhedsudvalget i Region Hovedstaden.

Alle temaer i filmene er udvalgt på baggrund af samtaler med bl.a. borgere, sundhedspersonale og indvandrercentre. Det er også borgere og sundhedsprofessionelle med en anden baggrund end dansk, som medvirker i filmene, der udgives på seks sprog: Arabisk, persisk, tyrkisk, urdu, engelsk og dansk.

"Vi ved, at borgere fra ikke-vestlige kulturer kan have svært ved at identificere sig med hovedpersonerne i de danske film på Grib om Livet, og derfor tager vi udgangspunkt i deres kultur og sundhedsopfattelse", siger projektleder Camilla Skanderup, Region Hovedstaden.

Filmene er støttet af TrygFonden. Se mere på:

http://www.regionh.dk/gribomlivet/menu/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064