23948sdkhjf

Et værdigt kørselsstop

Seniorforsker Anu Siren fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd har modtaget 975.585 kr. i støtte fra TrygFonden til et projekt, der skal kortlægge de udfordringer, som pårørende og læger står over for med ældre med en demenssygdom og bilkørsel.
Bilkørsel er en af de hverdagsaktiviteter, der påvirkes af demens. En af lægernes opgaver er at identificere ældre bilister, der ikke længere er raske nok til at føre bil på forsvarlig vis, bl.a. i forbindelse med udarbejdelsen af en helbredsattest ved kørekortsfornyelsen.

Lægerne er dog ikke de eneste, der er involveret i beslutningen om, at bilkørslen skal stoppes. Det er ofte de pårørende, der på et tidspunkt føler, at de er nødt til at gribe ind.

Gennem spørgeskemaundersøgelser og kvalitative interviews blandt pårørende og læger skal projektet detaljeret kortlægge de problemer, der er forbundet med at stoppe bilkørsel hos ældre med en demenssygdom. Projektet skal munde ud i konkrete råd og tiltag, der kan gøre kørselsstoppet værdigt uden at kompromittere trafiksikkerheden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062