23948sdkhjf

FOA: Arbejdsgivere skal hoste op med alders-statistik

Indlæg af FOA, forbundsformand Dennis Kristensen.
Med en stadigt stigende pensionsalder bør politikerne på Christiansborg stille krav til offentlige og private arbejdspladser om regelmæssigt at fremlægge opgørelser over, hvor mange seniorer, de har ansat.

Ellers gambler politikerne med deres egne reformer og med folks arbejdsliv.

Vi taler meget om værdien af det ’grå guld’. Men stillings-nedlæggelser og prikkerunder peger i den stik modsatte retning. Det er oplagt, at der nu stilles krav om, at arbejdspladserne skal redegøre for bl.a. alderssammensætning.

Ugebrevet A4 bragte tirsdag en artikel om den 57-årige arbejdsløse Martin Dam Hansen, der forgæves har sendt 500 jobansøgninger.

Historien har med god grund sat gang i debatten om seniorer, der presses ud af arbejdsmarkedet.

Billedet matcher desværre en generel tendens. Både når vi taler nyansættelser og arbejdspladser, der nedlægges, så taber seniorerne kapløbet.

Bestyrelser i aktieselskaber er i dag er pålagt at lave planer for at øge antallet af personer fra det underrepræsenterede køn. Det samme bør gælde for arbejdspladser i forhold til sammensætningen af personalet.

Det er god fornuft at lave en årlig personaleoversigt på køn, alder, handicap mv. I den offentlige sektor bør det afspejle sammensætningen i den almindelige befolkningen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063