23948sdkhjf

Venstre sikrer markant løft af psykiatrien

Indlæg af Sophie Løhde, sundhedsordfører for Venstre, og Jane Heitmann, psykiatriordfører for Venstre.
Det blev til flere markante Venstre-aftryk i den netop indgåede aftale om satspuljen på psykiatriområdet. Det er lykkedes, at give et markant økonomisk løft på 2,2 mia. til hele psykiatrien, der blandt andet skal føre til kortere ventetid og bedre behandling. Samtidig indeholder aftalen elementer om systematisk inddragelse af de pårørende, en kortlægning af retspsykiatrien og bedre sikkerhed for både ansatte og patienter, der alle er punkter, som indgik i Venstres psykiatriudspil.

Det er en god aftale for psykiatrien. Venstre har fået flere markante aftryk, og jeg er glad for, at vi fik presset regeringen til at opprioritere hele indsatsen på psykiatriområdet, så der nu bliver afsat endnu flere penge, end regeringen lagde op til, siger sundhedsordfører Sophie Løhde.

I regeringens udspil var der afsat 1,6 mia. kr. til psykiatrien. Med aftalen er der nu sikret 2,2 mia. kr. til en ambitiøs kapacitetsudbygning og modernisering af psykiatrien.

Indsatsen i forhold børn med psykiske lidelser får et særligt fokus.

Venstre har haft et særligt fokus på børn med psykiske lidelser. Et område som regeringen stort set har overset. Vi skal sikre bedst mulige forhold for børn og unge, der har en psykisk lidelse, og vi ved, at eksempelvis informationsniveauet til børn og unge om behandlingen har haltet enormt. Derfor er jeg meget glad for, at vi har fået indskrevet, at børn og unge i højere grad skal have mere information i et sprog, som de forstår. Det har også længe været et ønske fra Børnerådet, siger pyskiatriordfører Jane Heitmann.

Samtidig bliver sikkerheden i psykiatrien også opprioriteret. Det har været et væsentligt element for Venstre, da det øger trygheden for personale og patienter.

Med aftalen bliver der også flere midler til at sikre bedre og hurtigere udredning og behandling.

Det var et kardinalpunkt for Venstre, at vi fik gjort noget ved de alt for lange ventetider i psykiatrien. Det er helt afgørende for os, at patienterne kan få hurtigere udredning og behandling. Det er meget vigtigt, og en stor sejr for psykiatrien, siger Sophie Løhde.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.361