23948sdkhjf

FOA: Drab på bosteder bør føre til ny lovgivning

FOA og en række faglige organisationer mødtes fredag med to ministre for at diskutere en ny og målrettet indsats mod vold på arbejdspladserne.
Der er akut behov for en national handlingsplan mod vold og et klart politiske signal til arbejdspladserne om, at ingen skal acceptere vold eller trusler om vold, mener FOA’s forbundsformand, Dennis Kristensen.

"Der er komplet uacceptabelt, at folk skal sætte livet på spil for at passe deres arbejde. Som det er nu, svigter systemet. Vi har bekendtgørelser om støj, men det er tankevækkende, at der ikke findes en bekendtgørelse om vold mod ansatte," siger han.

Tirsdag i sidste uge blev en 73-årig mand erklæret sindssyg af statsadvokaten. Han knivdræbte i december måned en social- og sundhedsassistent på Ringbo. I sidste måned blev to medarbejdere knivdræbt på Forsorgshjemet Saxenhøj, hvor også en beboer blev stukket ned. Forrige weekend kunne man læse i avisen om en 29-årig social- og sundhedsassistentelev fra Holbæk, der måtte flygte, fordi en pårørende til en hjemmehjælpsmodtager truede hende med en kniv.

Alt for mange hændelser finder sted, uden at de bliver registreret ordentligt. Og sagerne vil blive ved med at dukke op med mindre politikerne handler, mener Dennis Kristensen.

"Vi har brug for en samlet national handlingsplan mod vold og trusler. Vi har brug for det rigtige samspil mellem behandlings- og socialpsykiatri. Og vi har brug for den rigtige balance mellem brugeres retssikkerhed og ansattes fysiske sikkerhed. Vi bliver også nødt til at have en diskussion om, hvorvidt vi visiterer til de rigtige tilbud, hvordan vi håndterer beboere, der nægter at tage deres medicin, og hvordan personalet på steder som Saxenhøj sikres korrekte og opdaterede personoplysninger, når beboere nægter at give dem indsigt i tidligere journaloplysninger.", siger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.218