23948sdkhjf

Musik kan skabe nye muligheder i sundhedssektoren

Ny hvidbog om musikkens velfærdsteknologiske potentiale guider sundhedspersonale, forskere og virksomhedsledere gennem musikkens muligheder.
Bag hvidbogen står innovationsnetværket Dansk Lyd, der fungerer som samlingspunkt for forskningsmiljøer, virksomheder og professionelle inden for lyd. Netværket har sekretariat på DTU Compute.

"Vi håber, at hvidbogen kan styrke den danske lydsektor, hjælpe udbredelsen af musik i sundhedssektoren i Danmark og internationalt og være med til at give sundhedspersonale, forskere og virksomhedsledere et overblik over, hvor der mangler forskning, og hvor der er god evidens for, at musikken virker," siger lektor Jan Larsen på DTU Compute og direktør for Innovationsnetværket Dansk Lyd.

Han fortæller, at forskning viser, at beroligende musik kan reducere smerte og angst inden en operation og ved behandling af kræft, ligesom den kan lindre de fleste symptomer for patienter med Parkinsons sygdom og dæmpe gener ved depression, stress og søvnløshed.

Hvidbogen er forfattet af psykolog Line Gebauer fra Aarhus Universitet og professor Peter Vuust, Det Jyske Musikkonservatorium og hjerneforsker ved Aarhus Universitet, i samarbejde med virksomhederne Widex, SoundFocus og DKsystems.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063