23948sdkhjf

Aabenraa vil hjælpe ældre på Digital Post

Kommunes borgerservice rykker de kommende uge ud for at hjælpe både ældre og unge i gang med den digitale postkasse.
I Aabenraa Kommune har man en ambition om at være en af landets mest digitale kommuner i 2020. En af forudsætningerne for det er at få så stor en andel af kommunens borgere som muligt med på Digital Post. Kommunen har selv en målsætning om, at 75% af kommunens borgere over 15 år skal være på Digital Post pr. 1. november. Det vil sige i alt ca. 36.600 borgere. Ved indgangen til uge 39 havde i alt 28.033 borgere tilmeldt sig den digitale postkasse. 4.585 havde søgt om og fået fritagelse. Og 4.042 borgere manglede at tilmelde sig eller at søge om fritagelse, hvis man op på de 75%. I løbet af uge 38 kom der 756 nye tilmeldinger.

Aabenraa Kommunes borgerservice, IT-afdeling og biblioteker har arbejdet aktivt siden sommerferien på at få så mange som muligt til at oprette en digital postkasse. I sidste weekend rykkede et hold medarbejdere ud til den store bolig- og livsstilsmesse i Rødekro, og de næste uger er indsatsen målrettet ældre og unge. Det har vist sig, at det er de to grupper, der har sværest ved at komme i gang med Digital Post.

Onsdag og torsdag i denne uge rykker borgerservice og IT-afdelingen ud, når Danske Lægers Vaccinationsservice vaccinerer borgere over 65 år mod influenza. De rykker ud til vaccinationerne i Løjt, Stubbæk og Aabenraa.

"Vi håber og forventer, at vi får rigtigt mange nye tilmeldinger i kølvandet på de særlige tiltag, vi har planlagt og allerede har gennemført. Vi har fået mange med indtil videre, men vi mangler altså stadig ca. 4.000 borgere. Derfor har vi også brug for, at borgerne hjælper hinanden med at oprette digitale postkasser. Det vil jeg gerne opfordre til", siger Charlotte Bay Greisen, der er IT-digitaliseringsleder i Aabenraa Kommune.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109