23948sdkhjf

Sygeplejersker slår sig sammen med lægesekretærer

Nye fusioner i PKA.
Fire pensionskasser under PKA har fusioneret til to pensionskasser. Sygeplejersker slår sig sammen med lægesekretærer, og socialrådgivere og socialpædagoger fusionerer med kontorpersonale.

De fire PKA-pensionskasser følger dermed Pensionskassen for Sundhedsfaglige, der i 2011 blev skabt som en fusion af fire mindre pensionskasser, lyder det fra PKA. Målet er det samme: To mere robuste pensionskasser, lavere omkostninger – og fortsat med plads til medlemsdemokratiet.

På tre år er antallet af pensionskasser under PKA gået fra otte til de tre store pensionskasser.

"Hele formålet med fusionerne har været at skabe mere robuste og stærkere pensionskasser, der kan stå imod de mange udfordringer, som ligger i tiden. Ikke bare de stigende administrative krav, men også de krav, der skabes af lavt renteniveau, store markedsudsving, ændrede alderssammensætninger. Jo større pensionskasse, jo mere robust er den over for de økonomisk og risikomæssig udsving, som vi oplever fra tid til anden," siger adm. direktør i PKA, Peter Damgaard Jensen, om begrundelsen for fusionerne.

PKA understreger, at fusionen ikke på nogen måde forringer det enkelte medlems pensionsvilkår, pensionsstørrelse eller andre rettigheder, som medlemmet måtte have i pensionskassen.

Fusionerne skal endelig godkendes af Finanstilsynet. De fusionerede pensionskasser forventes herefter at blive en realitet fra september/oktober.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063