23948sdkhjf

Trivselsundersøgelse i Region Hovedstaden

31.823 medarbejdere har svaret på spørgsmål om alt fra omgangstone, tid til jobbet og arbejdspladsens fysiske indretning.
79 procent er tilfredse med jobbet som helhed, hvilket er på samme niveau, som da sidste TrivselOP blev gennemført i 2011.

Det resultat glæder regionsdirektør Hjalte Aaberg:

"Det glæder mig meget, at så mange medarbejdere er glade for at gå på arbejde, og at tilfredsheden er stabiliseret over de sidste tre år. Vi har brugt resultaterne fra sidste måling til at fastholde den gode udvikling i arbejdsforholdene, og med den nye TrivselOP får Region Hovedstaden et samlet og ensartet overblik, der gør det muligt at målrette indsatsen endnu mere til de områder, hvor der er behov for det", siger han.

73 procent af de adspurgte svarer, at kollegerne tager ansvar for, at der er en god stemning på arbejdspladsen. Og 76 procent mener, at de får hjælp og støtte fra deres kolleger, når der er brug for det. Begge tal er steget lidt siden sidste trivselsmåling.

Mobning og stress

10 procent af regionens medarbejdere tilkendegiver også, at de inden for de seneste 12 måneder har oplevet mobning. Det er primært andre kolleger, der mobber, mens en mindre andel noterer, at de er blevet mobbet af en leder.

"Det glædelige i den sammenhæng er, at tallet er faldet fra 13 procent i TrivselOP 2011. Det går den rigtige vej, og faldet viser, at vores indsats for at komme mobberi til livs har båret frugt. Men vi hverken kan eller vil tolerere mobning, så vi sætter yderligere ind", siger Hjalte Aaberg.

En fjerdedel af medarbejderne, der har besvaret TrivselOP, fortæller, at de inden for det sidste halve år har følt sig stressede enten dagligt eller ugentligt.

"Det er bekymrende, at stress er så udbredt. Vi har haft fokus på problemet, og det opleves også som nemmere at få hjælp, når man oplever stress. Men her er det oplagt, at indsatsen skal være bedre og mere målrettet", siger Vibeke Westh, der er næstformand i Region Hovedstadens øverste MED-udvalg.

8 procent fortæller, at de har været udsat for fysisk vold inden for de sidste 12 måneder. Det er en stigning i forhold til 2011, hvor 6 procent oplevede fysisk vold.

"Her er vi nødt til at gøre noget. Det er en meget kedelig tendens generelt, at man på hospitaler og institutioner oplever vold og trusler fra patienter, klienter og pårørende", siger Vibeke Westh.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062