23948sdkhjf

Synlighed om resultater skal løfte kvaliteten i sundhedsvæsenet

To nye rapporter sætter fokus på regioner og kommuners resultater på sundhedsområdet.
Erfaringer fra blandt andet Sverige og Storbritannien viser, at synlighed om resultater kan være med til at fremme kvalitet og effektivitet i sundhedsvæsnet. Med økonomiaftalerne for 2014 aftalte regeringen derfor med Danske Regioner og KL, at der skal være større synlighed om resultaterne i det danske sundhedsvæsen. Og nu har parterne i fællesskab færdiggjort de første årlige opgørelser, der skal give et større indblik i kvaliteten og effektiviteten i sundhedsvæsnet ved hjælp af ca. 40 indikatorer.

Udover at følge udviklingen på landsplan skal målingerne også gøre det muligt at sammenligne resultaterne på tværs af de fem regioner og 98 kommuner, der har ansvaret for at levere sundhedsydelser til danskerne.

"Kvaliteten i sundhedsvæsnet er generelt god. Men vi kan også se, at der rundt om i landet er forskelle i eksempelvis ventetider på sygehusoperationer, psykiatrisk behandling og genoptræning. Vi skal gerne af med forskellene, så alle kan få behandling af samme høje kvalitet, uanset hvor de bor. Og ved at synliggøre forskellene bliver det nemmere for de enkelte regioner og kommuner at lære af hinanden og udbrede de gode erfaringer til gavn for patienterne", siger Sundhedsminister Nick Hækkerup.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081