23948sdkhjf

Cool Kids i Aabenraa

I tre år har Aabenraa Kommune haft et specialtilbud til børn med angst.
I alt 18 børn med familier har indtil videre deltaget i Cool Kids-programmet, der giver børn og familier redskaber til at håndtere en angst, som ellers ville hæmme børnene i deres trivsel og udvikling.

Cool Kids er et australsk, kognitivt behandlingsprogram, som Angstklinikken på Aarhus Universitet i en årrække har gjort sig gode erfaringer med. PPR i Aabenraa blev inviteret til at prøve programmet i 2012, og det har vist så gode resultater, at man nu har kørt tredje hold igennem, og et fjerde kommer op at stå til efteråret.

De børn, der har deltaget i forløbene, har haft mange forskellige former for angst. Nogle har været ekstremt bekymrede for at få sygdomme, været bange for at være væk fra forældrene eller har haft meget svært ved at sove, komme i skole eller besøge kammerater.

"På et Cool Kid-kursus får børnene mulighed for at mødes med jævnaldrende børn med tilsvarende udfordringer. Det er en stor hjælp for børnene at få sat ord på deres mange bekymringer og bange tanker og at opleve, at der også er andre, som kan have sådanne tanker", forklarer psykolog Mette Hennelund fra PPR, der sammen med to kolleger står for Cool Kids.

Både børn og forældre "undervises" i, hvad det vil sige at have angst, og hvordan man kan arbejde med det. De lærer nogle konkrete redskaber, som gør det nemmere at konfrontere og overvinde den utryghed, angst og bekymringer, som børnene har.

Mette Hennelund fortæller, at forældrene på kurserne generelt giver udtryk for, at det er en stor hjælp, at man kan støtte hinanden og udveksle erfaringer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078