23948sdkhjf

Sundhedsstyrelsen vil modernisere tilsyn

Sundhedsstyrelsen har netop afleveret en handlingsplan for modernisering af tilsynet med sundhedspersoner og -organisationer til Sundhedsministeriet.
Handlingsplanen lægger op til en ny tilsynsstrategi med omlægning af det nuværende tilsyn med sundhedspersoner fra faste tilsynsområder til et mere risikobaseret proaktivt tilsyn. Målet er som altid at sikre en høj patientsikkerhed, fortæller Sundhedsstyrelsen.

Sundhedsstyrelsen lægger med handlingsplanen op til, at det fremover årligt bliver vurderet, hvor der er størst risiko for patientsikkerheden, og at man derefter fastlægger temaer for det kommende års tilsyn.

"Det er en ambitiøs plan, som vil skabe en ny tilsynsorganisation med kortere kommandoveje og større fokus på de områder i sundhedsvæsenet, hvor vi kan se, at der er problemer med patientsikkerheden. Vi skal systematisk bruge de sundhedsdata, indberetninger og patientklager, der er, og vi skal udvikle en arbejdsform, hvor vi inddrager vores samarbejdspartnere og gør brug af deres viden om patientsikkerhed. Hvis alle dele af handlingsplanen skal i mål, bliver det et omfattende arbejde, som vil strække sig over et par år, men jeg har en fast tro på, at Sundhedsstyrelsen vil komme styrket ud af processen", siger Sundhedsstyrelsens administrerende direktør Else Smith.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109