Midlertidige hjælpemidler: Høje-Taastrup søger dispensation
Loven efterlader i dag nogle borgere uden midlertidige hjælpemidler, lyder det fra Høje-Taastrup Kommune, som derfor nu har søgt om dispensation, så det bliver muligt at hjælpe borgere, som vil kunne få gavn af midlertidige hjælpemidler.
"Der er tale om ganske få henvendelser til Høje-Taastrup Kommune om midlertidige hjælpe-midler, men for disse få borgere vil det gøre en stor forskel at få hjælp. Og det er disse borgere, vi gerne vil hjælpe, så de hurtigt får deres hverdag til at fungere f.eks. i forhold til familie og arbejde", siger Michael Ziegler, borgmester i Høje-Taastrup Kommune.
Høje-Taastrup Kommune vil søge dispensation for en to-årig periode for at afdække effekten og de økonomiske udgifter, der er ved at udlåne hjælpemidler midlertidigt i nogle af de situationer, hvor det ville skabe en lettere hverdag for borgeren.
"Der er tale om få komplekse sager, som ikke falder ind under den gældende lovgivning, og hvor problemerne kun kan løses med en anderledes helhedstænkning. Det kan f.eks. være en borger, som har brækket benet, men som ved hjælp af en el-scooter hurtigere kan komme tilbage til arbejdet. Det er en helhedstænkning, som vi generelt arbejder meget med - ikke kun indenfor Ældre- og Sundhedsområdet men i hele Høje-Taastrup Kommune", siger Flemming Hansen, som er formand for Ældre- og Sundhedsudvalget i Høje-Taastrup Kommune.
Sygehuset skal fortsat udlåne de hjælpemidler, der er nødvendige for, at borgerne kan blive selvhjulpne i deres hjem i en midlertidig periode f.eks. efter et brækket ben. Såfremt Høje-Taastrup får lov til at udlåne midlertidige hjælpemidler, forventer kommunen, at borgerne vil kunne nyde godt af tilbuddet fra foråret 2015.