23948sdkhjf

Sygeplejerskestuderende vinder børnebogskonkurrence

24-årige Cindie Mary Højgaard fra Aarhus har skrevet en børnebog om kroppen. Inspirationen til bogen har hun hentet fra sygeplejerskestudiet.
Fortællingen om "Lasse og den lede bakterie" har i skarp konkurrence med hundredevis af andre bøger vundet Bog & Idés børnebogskonkurrence. Forfatteren er den 24-årige sygeplejerskestuderende og livredder Cindie Mary Højgaard fra Aarhus.

Vinderbogen blev offentliggjort i fredags ved et arrangement i Bog & idé i Bruun’s Galleri i Aarhus, hvor Cindie Mary Højgaard blandt andet fik lejlighed til at læse op af bogen for en masse fremmødte børn og deres forældre.

"Jeg er meget overvældet, jeg havde slet ikke troet, at jeg skulle vinde konkurrencen", siger den nykårede børnebogsforfatter.

Inspiration fra studiet

Inspirationen til bogen har Cindie Mary Højgaard hentet fra sit studie og fra sit arbejde som livredder, hvor hun er i tæt kontakt med børn.

"Jeg ville gerne skrive en bog, som gør det lettere for børn at forstå kroppen, og hvad der sker, når man bliver syg. Bogen skulle have et fagligt indhold, men skulle samtidig være forståeligt for børnene – det var det, der var min mission", siger Cindie Mary Højgaard, som håber, at bogen kan gøre det lettere for forældre at tale med deres børn om sygdom.

- Jeg håber, at forældre kan bruge bogen til at snakke med deres børn om kroppen og give børnene interesse for blandt andet immunsystemet.

Selvom Cindie Mary Højgaard selv var meget overrasket over, at hun endte med at vinde konkurrencen, så var konkurrencens redaktør, Birgitte Dahl, fra Bog & idé slet ikke i tvivl om, at aarhuspigen havde leveret en vinderbog.

"Det er en bog, som taler til både til børn og voksne, og så er det samtidig en bog, som gør børnene – og måske også deres forældre – klogere på, hvordan kroppen fungerer. Det er en meget flot præstation", siger Birgitte Dahl.

Bogen er nu til salg i boghandlen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063