Finansministeriet udskyder tjek af velfærd
Det tager længere tid end ventet at gennemføre finansministerens ønske om en undersøgelse af velfærdsopgaver.
Det oplyser Finansministeriet.
Opgaven udskydes, fordi det tager mere tid at samle data og interviewe kommunerne.
McKinsey fik efter planen 4,5 millioner kroner til at tjekke samarbejdet om børn, ældre og handicappede.
Undersøgelsen ventes nu først færdig til sommer. Da det er en væsentlig ændring i forhold til det oprindelige udbud, genudbyder Finansministeriet opgaven.
Derfor kan alle konsulentvirksomheder på Finansministeriets rammekontrakt igen byde på opgaven.
Finansminister Bjarne Corydon (S) har mødt meget kritik for at udbyde opgaven, hvis formål er at afklare, om konkurrencen mellem det offentlige og private på kernevelfærdsområder som ældrepleje og børnepasning kan øges, men han står fast.
- Vi ønsker fortsat at blive klogere på offentligt-privat samarbejde i kommunerne, så vi bedre kan vurdere både fordele og ulemper på forskellige områder. Det er afgørende, at vi får en god og grundig analyse, siger han i en skriftlig kommentar.
Kommunerne udbyder årligt opgaver for godt 100 milliarder kroner af de samlede serviceydelser på 385 milliarder kroner.
Finansministeriet udbød opgaven 14. januar om at undersøge det offentlige og private samarbejde, og konsulentfirmaet McKinsey vandt blandt fire konkurrenter.
Da firmaet og Finansministeriet gennemgik opgaven for metode, analyse-design og tidsplan, blev de enige om, at opgaven kommer til at tage længere end ventet:
- I denne fase blev det klart, at der er brug for mere tid til at indhente data og aftale/gennemføre interviews med relevante aktører i kommunerne, og at der derfor næppe kan gennemføres en analyse, som sikrer den ønskede grundighed og kvalitet i opgaveløsningen inden for den oprindeligt afsatte tidsfrist 19. marts, hedder det.
Enhedslisten har kritiseret Bjarne Corydon for at øge udlicitering til private. Det er imod hans politik under VK-regeringen, lyder kritikken. Derimod ser de borgerlige partier gerne mere udlicitering.
/ritzau/