23948sdkhjf

Politikere vil gennemføre historisk omlægning af hospitaler

Hovedstadsregionen får nu ét superspecialiseret hospital og fire store akuthospitaler.
Et flertal i Region Hovedstaden bestående af Socialdemokraterne, Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Liberal Alliance, lægger op til en historisk stor omlægning af hospitalsdriften i hovedstadsregionen. Beslutningen betyder, at flere af landets største hospitaler får sammenlagt deres ledelser.

Ifølge regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) handler det om at skabe nye rammer for sundhedsvæsenet i hovedstadsregionen.

"Vi har effektiviseret og effektiviseret, og det kan selvfølgelig mærkes hos personale, patienter og pårørende. Virkeligheden er, at vi også i de kommende år må effektivisere. Derfor har vi nu lagt alle kortene på bordet og spurgt os selv, hvordan vi kan skabe nye rammer for vores hospitaler. Det afgørende for os er nemlig, at patienten og kvaliteten ikke må blive tabt på gulvet i den her sammenhæng", siger hun.

Samler eksperterne

I den politiske aftale, som er faldet på plads som del af regionens budgetforhandlinger, lægger partierne op til at effektivisere ledelsen og administrationen, samle flere hospitaler i større enheder og styrke fagligheden over hele regionen. I hovedtræk handler aftalen om:

* Rigshospitalet og Glostrup Hospital bliver ét ’superspecialiseret’ hospital, der skal fokusere på forskning og højt specialiseret behandling på internationalt niveau.

* Herlev og Gentofte Hospitaler sammenlægger deres ledelse og bliver til ét stort akuthospital midt i hovedstadsregionen. Dermed får hovedstadsregionen fire store akuthospitaler foruden Bornholms Hospital og Region Hovedstadens Psykiatri, der også er under udbygning.

* På Gentofte vil man styrke de såkaldte planlagte operationer, f.eks. brystkirurgi, urologi eller ortopædkirurgi.

Sophie Hæstorp Andersen betegner den nye politiske aftale som en historisk omlægning, der skaber mere smidighed i patienternes behandlingsforløb, men som også skal dygtigøre regionens hospitaler til gavn for patienterne.

"Det gælder for både smeden, skolelæren og hjertekirurgen, at øvelse gør mester. Når vi samler vores specialer på ét hospital, og samler den almindelige medicinske behandling på færre hospitaler, så samler vi også alle eksperterne. De lærer dermed af hinanden og bliver dygtigere, og det tiltrækker udenlandske eksperter. Vinderen er selvfølgelig patienten", siger hun.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078