23948sdkhjf

Rygmarvsskadede flytter i skræddersyet center

Det nye Vestdansk Center for Rygmarvsskade ved Regionshospitalet Viborg skal skabe optimale rammer om fysisk og mental genoptræning af rygmarvsskadede patienter fra Vestdanmark.
Efter halvandet år i midlertidige lokaler er Vestdansk Center for Rygmarvsskade nu klar til at vende hjem til nye og større rammer. I disse dage flytter patienterne ind på det ud- og ombyggede center ved Søndersø i Viborg.

"Med det nye center får vi endnu bedre mulighed for at sætte patienten i centrum og gøre vores yderste for at hjælpe dem godt igennem en meget svær tid og tilbage til et velfungerende liv. Blandt andet rummer det nye center langt bedre mulighed for at arbejde med tværfaglige team, så vi når omkring alle aspekter af hver enkelt patients rehabiliteringsforløb", siger klinikchef Rikke Middelhede Hansen.

Vestdansk Center for Rygmarvsskade tager imod rygmarvsskadede patienter fra hele Vestdanmark.

Med indflytningen på Vestdansk Center for Rygmarvsskade tager Regionshospitalet Viborg et af landets første helt færdige kvalitetsfondsbyggerier i brug.

"Det nye center er skræddersyet til de rygmarvsskadede patienter, og vi har under hele forløbet lagt vægt på at skabe et hus, som tilgodeser netop deres behov. Det betyder blandt andet, at patienterne nemmere kan komme rundt i kørestol, ligesom håndtag, installationer og bordplader er monteret så tilgængeligt og fleksibelt som muligt", fortæller projektdirektør Jens Anton Dalgaard.

Patienterne er typisk indlagt på Vestdansk Center for Rygmarvsskade i flere måneder, og derfor er huset samtidig forsøgt indrettet så hjemligt som muligt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078