23948sdkhjf

Nye tal for hjertepatienters ventetid

Hovedparten af de patienter, der henvises til et sygehus i et hjertepakkeforløb undersøges og behandles inden for de anbefalede tider, viser de første monitoreringstal, som Statens Serum Institut netop har offentliggjort.
De første monitoreringstal for hjertepakkerne Hjerteklapsygdom, Stabile Hjertekramper og Ustabile Hjertekramper giver et overblik over, hvordan sygehusene lever op til de tre hjertepakkeforløb i henholdsvis 3. og 4. kvartal sidste år. Da monitoreringen er helt ny, er det begrænset, hvor meget man kan læse ud af tallene, men det foreløbige billede viser, at der er områder, hvor det går godt, og områder, hvor det går mindre godt, forklarer sundhedsminister Nick Hækkerup.

"Det samlede billede er noget usikkert, og derfor skal vi være forsigtige med at læse for meget ind i de nye tal. Og selvom det ser ud til, at vi er langt fra at være i mål med pakkerne, så hæfter jeg mig alligevel ved én ting; nemlig at de tal, der ligger bedst, handler om de mennesker, der er akut syge og skal hurtig i behandling", siger ministeren.

Statens Serum Institut vil fremover offentliggøre nye monitoreringstal for de tre hjertepakker én gang hvert kvartal, lige som man har gjort på kræftpakkerne gennem længere tid.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078