23948sdkhjf

"Gode takter - men lad os nu se, om de holder"

- Ja, vi er på rette vej. Men som altid glæder vi os til at se, om det virker i virkeligheden.

Det siger formanden for Faglige Seniorer, fhv. forbundsformand Lilian Knudsen, i en kommentar til det forlig om fremtidens hjemmehjælp, regeringen netop har indgået sammen de øvrige partier i Folketinget, bortset fra Venstre og Enhedslisten.

Der er rigtig meget fokus på hverdagsrehabilitering - altså hjælp til selvhjælp - for de gamle. Og det er godt, mener Lilian Knudsen. For selvfølgelig vil de ældre helst kunne klare sig selv. Der er jo mere værdighed i eksempelvis selv at kunne komme i tøjet om morgenen, frem for at skulle sidde og vente på, at hjemmehjælperen kommer og hjælper en med det.

Men det er vigtig, at den ældre er med på den. Ellers hjælper det ikke.

- Forliget har også stort fokus på ensomheden, som alt for ofte er alderdommens følgesvend. Ikke fordi der ikke er masser af aktiviteter som de ældre kunne få glæde af at deltage i. Men der skal fokus på at få de ældre med ud og prøve de forskellige tilbud af, og derfor er det rigtigt fint, at forliget sætter gang i et større udviklingsprojekt, der skal få de frivillige organisationer og kommunerne til at arbejde sammen om netop den sag. Så der er altså mange gode takter i forliget, understreger Lilian Knudsen.

Faglige Seniorer er en interesseorganisation for efterlønsmodtagere og pensionister som tidligere har arbejdet inden for LO området. Organisationen har 185.000 medlemmer som er fordelt på 14 sektioner og 500 klubber rundt om i landet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.437