23948sdkhjf

FOA: Uspiselige bolsjer blandt KL´s ønsker

Vi vil kæmpe med næb og klør mod forringelser af seniorordningerne, mod dårligere arbejdstidsregler og for at beskytte de tillidsvalgte, lyder det fra FOA.
KL er netop kommet med et oplæg, som beskriver de temaer, KL vil have på bordet til overenskomstforhandlingerne. Der er både gode og dårlige takter i debatoplægget, mener FOA.

På den positive side er KL’s fokus på en effektiv anvendelse af ressourcer med fokus på kerneopgaven, lyder det fra FOA, som også noterer sig, at arbejdsgiverne vedstår sig, at lønudviklingen i det offentlige skal være parallel med det private.

"Jeg vil også kvittere for, at KL sætter fokus på vigtigheden af et godt psykisk arbejdsmiljø. Jeg er dog uenig i, at der ikke er behov for klare regler på det område," siger forbundsformand Dennis Kristensen.

På den negative side fremhæver Dennis Kristensen KL´s ønske om et opgør med arbejdstidereglerne. Kort fortalt ønsker KL at ændre arbejdstidsreglerne, så der bliver færre, men mere "smidige regelsæt, der bygger på tillid til lederne, og som gør det nemmere for forskellige faggrupper at arbejde side om side", siger han.

"Det lader desværre ikke til, at arbejdsgiverne forstår, hvorfor forskellige faggrupper arbejder efter forskellige arbejdstidsregler. Vi vil beskytte medlemmernes ret til at kunne forudsige, hvornår de skal arbejde, så de kan planlægge både deres arbejdsliv og deres familieliv," lyder det fra Dennis Kristensen.

Seniordage

I debatoplægget trækker arbejdsgiverne samtidig en række gamle travere frem, lyder det fra FOA. Det handler blandt andet om, at kommunerne igen har fokus på at ændre ordningen omkring seniordage.

Tildelingen af seniordage ligger fast i kommunerne på 60 år og 58 år. De offentlige arbejdsgivere ønsker en model, der følger efter den forhøjede efterløns- og pensionsalder, forklarer Dennis Kristensen.

"Logikken er barok. Ordningen er tænkt som et værn imod nedslidning. Når vi skal være længere på arbejdsmarkedet, bliver der endnu mere brug for ordninger som seniordage," mener han.

Dennis Kristensen kalder det "uacceptabelt", at KL endnu en gang lufter ønsket om at indskrænke antallet af beskyttede tillidsvalgte.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079