23948sdkhjf

Ny app skal gøre smertebehandling lettere og sikrere

Rigshospitalet lancerer nu Akut Smerte App – en ny og gratis applikation til smartphones og tablets, som med få indtastninger kan omregne dosis og forhold mellem morfinlignende præparater.
"Det kan være svært for selv den mest erfarne læge eller sygeplejerske at holde styr på de mange præparater, der findes på markedet. Der kommer hele tiden nye præparater og nye navne til. Og det skal ofte gå stærkt, når man giver smertebehandling med morfin eller lignende præparater, som ofte skal gives i forskellig dosis – derfor fik vi idéen til at udvikle denne app, som gør det lettere at holde styr på dosis. Læger og sygeplejersker kan med få indtastninger dosere og kontrollere forholdet mellem præparaterne, uanset om det er et velkendt præparat eller et nyt, der skal gives", fortæller overlæge Ole Mathiesen og projektsygeplejerske Birgitte Kitter, Enhed for Akut Smertebehandling i HovedOrtoCentret på Rigshospitalet.

Sammen med en ekstern udvikler og deres kolleger i Anæstesi- og Operationsklinikken, projektsygeplejerske Anja Geisler samt afdelingslægerne Christian Svane og Michael Friis Tvede, står de bag udviklingen af app’en, som netop er lanceret. Håbet er, at den kan komme mange, der arbejder med eller har behov for stærkt smertelindrende behandling, til gode – også blandt plejepersonale, studerende og patienter.

En donation fra TrygFonden gør det muligt for interesserede at hente app’en gratis.

App’en er mest målrettet sundhedspersonalet på sygehusene, men patienten med kroniske smerter, der selv ønsker at holde øje med nye præparater og dosis, kan også få sig et overblik med den nye app. Ligesom personalet på et plejehjem eller den praktiserende læge kan få lettere ved at dosere og kontrollere smertebehandlingen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078