23948sdkhjf

Rapport: Ældres ressourcer og behov

Ny rapport fra SFI tegner et billede af en ældre generation af danskere, der trives, har overskud og i stadig stigende grad har det fysisk godt langt op i årene.
Undersøgelsen bygger på de nyeste data fra Ældredatabasen, som siden 1997 har indsamlet viden om ældres levevilkår. Et flertal af danskere over 67 år synes selv, de har et godt helbred og får den hjælp, de har brug for. Mange har det så godt, at de har overskud til at hjælpe venner og voksne børn, f.eks. med pasning af børnebørn. Men i takt med at vi lever stadig længere, bliver ensomhed mere udbredt blandt de allerældste danskere. Tre ud af ti har deltaget i frivilligt arbejde indenfor det seneste år. Størstedelen har set deres voksne børn indenfor den seneste uge, og fire ud af ti har passet børnebørnene indenfor den seneste måned.

Antallet af ældre, der modtager hjemmehjælp, er faldet markant i de seneste 15 år. De, der får hjælp, har nogenlunde de samme helbredsproblemer som hjemmehjælpsmodtagere for 15 år siden.

"Resultaterne i rapporten peger således ikke på, at faldet i hjemmehjælp skyldes en ændret praksis i kommunerne, som har hævet barren for, hvornår man kan få hjælp. Derimod tyder meget på, at danske ældre simpelthen er blevet mere raske og rørige – i hvert fald i deres egen vurdering. Det ses også af, at langt færre har et uopfyldt behov for hjælp i dag end for 15 år siden", lyder det fra SFI.

Blandt de 87- og 92-årige i undersøgelsen fortæller godt hver femte, at de undertiden føler sig alene og ville ønske, de havde selskab. Det er også i denne aldersgruppe, at flest – op mod hver tredje – oplever, at de har brug for mere hjemmehjælp, end de får. De allerældste danskere efterlyser typisk hjælp til at komme ud, praktisk hjælp i hjemmet og selskab til fx måltiderne.

Læs mere her:

http://www.sfi.dk/rapportoplysninger-468...
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063