23948sdkhjf

Det bliver bedre at være ældre i København

Indlæg af Susan Hedlund, sundheds- og omsorgsordfører, næstformand for den socialdemokratiske gruppe i Borgerrepræsentationen.
Socialdemokraterne er mere end tilfredse med udmøntningen af den ældrepulje på 60,8 mio. kr., som nu skal gavne de ældre. Vi får nemlig et gedigent kvalitetsløft, hvor de ældre vil kunne mærke forskellen i hverdagen. Det har været Socialdemokraternes hovedprioritet ved forhandlingerne om statens pulje på i alt 1 mia. kr. der fordeles landet over.

Vi er særligt glade for, at vi snart kan tilbyde alle de ældre, der i dag får gjort rent af hjemmeplejen, fremover også vil få gjort hovedrent en gang om året. Det lovede vi, at arbejde for under kommunalvalget i november og vi er meget tilfredse med at kunne indfri det løfte allerede nu.

Det har også haft meget høj prioritet for Socialdemokraterne, at vi får lavet en solid indsats for at bekæmpe ensomhed blandt byens ældre. Det lovede vi faktisk også at arbejde for i valgkampen.

Ensomhed er et forfærdeligt problem, for ulykkelighed og dårligere sundhed følger desværre ofte med. Sammen med frygten, som måske kan nage os alle sammen, for at vi selv ender med at sidde helt alene. Derfor er vi Socialdemokrater meget glade for, at vi nu prioritere over 20 mio. kr. til på forskellige måder at hjælpe ældre ud af ensomhed. Indsatser fra bedre fælles steder at være på plejecentrene til ældrevenlige cykler skal være med til at gøre en forskel.

Og så er der også rigtigt mange andre gode ting i puljen.

Lige fra det nyskabende klippekort, som det bliver spændende at se, hvad vi kan få ud af til små men vigtige tiltag såsom fortsættelse af den meget succesfulde senioridrætsdag, som vi holdt for første gang sidste år.

Fra socialdemokratisk side synes vi derfor, at der er grund til at glæde sig på vegne af byens ældre og da også at sende en venlig tanke til regeringen, som har givet mulighed for at lave dette ekstraordinære kvalitetsløft.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063