23948sdkhjf

Stipendier til sundhedsfaglige

Forskningsfond i Region Nordjylland har givet bevilling til 15 ph.d.-stipendier og 3 seniorstipendier, så læger, sygeplejersker, psykologer, terapeuter og studerende ansat i Region Nordjylland kan bruge tid på forskning.
Ét af studierne handler om at undersøge hvilken scanningsmetode, der er bedst til at påvise, om prostatakræft har spredt sig til knoglerne:

"I dag bruges knoglescanning, som er en lidt ældre metode, og den anbefales stadig også internationalt. Men der er udviklet flere andre typer af scanninger. Derfor vil jeg undersøge i et større, tværregionalt studie hvilken type af scanning, der er bedst. Resultaterne af studiet kan forhåbentlig præge valget af scanning og gavne patienterne og deres behandlingsforløb både nationalt og internationalt", siger Randi Fuglsang, klinisk assistent, ph.d. studerende, Nuklearmedicinsk Afdeling, Aalborg Universitetshospital.

Hun har søgt og er bevilget 80.000 kr. fra Region Nordjyllands Sundhedsvidenskabelige Forskningsfond.

Region Nordjyllands Sundhedsvidenskabelige Forskningsfond skal fremme forskningen på regionens sygehuse og har i 2014 en ramme på 1,4 mio. kroner. Stipendierne i år er givet til 15 ph.d.-stipendier og 3 seniorstipendier.

"Typisk kan det være opstart og forberedelse af et ph.d.-forløb, hvor vi bevilger frikøb for klinisk arbejde i en periode. Seniorstipendierne kan bruge tid til et forskerforløb eller fx opstart af internationale forskerkontakter med udlandsophold og meget andet", siger professor og formand for bedømmelsesudvalget i forskningsfonden,

Ulrik Baandrup.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111