23948sdkhjf

Favrskov: Digital post på turne

16 informationsmøder, 19 besøg på pleje- og ældrecentre, bosteder og biblioteker; besøg på folkeskoler og uddannelsesinstitutioner og en lang række informationsmateriale til borgere og medarbejdere.
Det er alt sammen en del af Favrskov Kommunes plan for at gøre overgangen fra papirpost til digital post så blid som mulig.

Når den digitale postkasse fra 1. november bliver obligatorisk for alle over 15 år, håber Favrskov Kommune, at langt størstedelen af de borgere, der har brug for hjælp, allerede har fået den.

Med den tidlige indsats er der nemlig større sandsynlighed for, at færre bliver overraskede til november, når de skal finde brevene i deres digitale postkasse på borger.dk eller i e-boks.dk, mener borgmester Nils Borring (A).

"Vi ønsker, at borgerne skal være trygge ved digital post, og derfor er vi i gang allerede nu. Måske skal en beboer på et plejecenter fritages, eller måske skal beboerens pårørende i stedet have mulighed for at åbne og læse beboerens digitale post. Det hjælper vi hver enkelt med at finde ud af, og på den måde håber vi, at så mange borgere som muligt er klar til digital post 1. november. Jeg er glad og stolt over, at vi allerede nu – over et halvt år i forvejen – er så godt i gang med at hjælpe og informere", siger Nils Borring.

Stigende interesse for information

Bag den ambitiøse turne for digital post står Tonny Olsen, borgerservicechef.

"Vi har længe vidst, at der var brug for en ekstraordinær indsats, og derfor tager vi ud til borgerne, så de ikke behøver at komme til os. Sideløbende med de mange besøg klæder vi vores medarbejdere på til at hjælpe borgerne med at svare på deres spørgsmål, så de også kan hjælpe med at skabe tryghed, forklarer han.

Hos Borgerservice har man længe mærket en stigende interesse for information om digital post og særligt for fritagelser, fortæller han.

"Vi har kunnet give fritagelser siden 1. marts og allerede inden da var der stor interesse for det. Men mange er faktisk allerede i gang med digital post via e-boks.dk, så en stor del af vores indsats handler også om at afklare tvivlsspørgsmål og gøre folk sikre på, at de allerede gør det godt nok", siger Tonny Olsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.361