23948sdkhjf

Jagten på det gode liv

Omkring 23 unge og voksne fra de nordiske Cittaslowbyer besøger de kommende dage Svendborg.
De unge er i alderen 16 til 18 år, og skal være med til at beskrive ’Det gode liv’ for unge mennesker. I den sammenhæng skal de bl.a. besøge Oure Gymnasie, Ollerup Efterskole, snakke med repræsentanter fra politiske ungdomsafdelinger, besøge Forsorgsmuseet, overvære en bokseturnering og sidst men ikke mindst lave mad sammen.

Deltagerne kommer fra Eidskog og Levanger i Norge, Falköping i Sverige, Kristinestad i Finland og Mariagerfjord Kommune, som bliver officiel Cittaslowby til marts. Fra Svendborg er det unge fra Ungdomsskolen, der repræsenterer de unge i byen.

EU-projekt

De voksne deltagere i arrangementet arbejder til daglige med Cittaslow på forskellig vis. Det er f.eks. koordinatoren for Cittaslow i Kristinestad, ordføreren i Eidskog Kommune og næringschefen for Levanger Kommune. Fra Svendborg er det Karin Kjær fra Svendborg Ungdomsskole, der er den gennemgående person.

Projektet Jagten På Det Gode Liv er et EU projekt under programmet ’Aktive Unge’. Det overordnede mål for Aktive Unge er at fremme aktivt medborgerskab, social samhørighed og tolerance, gensidig forståelse mellem unge, europæisk samarbejde på ungdomsområdet samt kvaliteten af europæiske ungdomsarbejde.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078