23948sdkhjf

Mænd dropper at blive socialrådgiver: For få andre mænd

Både minister og socialrådgivere efterspørger flere mandlige socialrådgivere til at takle udsatte mænd.
Hver femte mandlige studerende på socialrådgiverstudiet overvejer at droppe ud, fordi der er for få studerende af deres eget køn.

Samtidig får mænd, der vælger at læse til socialrådgiver, ikke den samme støtte fra forældre, venner og kærester, som kvinder gør.

Det viser en spørgeskemaundersøgelse blandt 1027 socialrådgiverstuderende, som Als Research har lavet for Ministeriet for Ligestilling og Kirke.

- Det er rigtigt ærgerligt, fordi regeringen er meget optaget af at fremme et mindre kønsopdelt uddannelsesvalg, siger ligestillingsminister Manu Sareen (R) til Avisen.dk.

I 2012 udgjorde mænd kun 15,5 procent af de nyoptagne studerende på socialrådgiverstudiet. Samtidig er der flest mænd, der falder fra. Kun seks ud af ti får papir på, at de er socialrådgivere. Blandt kvinderne er tallet knap otte ud af ti.

- Det er problematisk, fordi en del af de borgere, som vi skal arbejde med som færdiguddannede socialrådgivere, er udsatte mænd, siger Katrine Gudmandsen, formand for Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende, til Avisen.dk.

Både de studerende og de uddannede socialrådgivere mener, at det er vigtigt for folk i krise, at de har frit valg imellem en kvindelige og mandelig socialrådgiver.

- Hvis en far fra en problemfyldt familie gerne vil tale med en mand, og omvendt hvis en voldsramt kvinde godt vil tale med en kvinde, så skal det være muligt, siger Niels Christian Barkholt, næstformand for Dansk Socialrådgiverforening.

Ifølge Dansk Socialrådgiverforening er løsningen på problemet tættere dialog med kommende og nuværende studerende. Mændene skal have at vide, at rigtige mænd også kan arbejde med for eksempel tvangsfjernelser og jobformidling.

Ligestillingsministeren er enig og åbner mulighed for en decideret kampagne for at få flere mandlige socialrådgivere.

- Vi har et af Europas mest kønsopdelte uddannelsesvalg og dermed et kønsopdelt arbejdsmarked. For mig betyder det ikke så meget, at der bliver en fordeling på 50-50. Det betyder noget, at vi får fjernet de forhindringer, der er, siger Manu Sareen.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063