23948sdkhjf

Apoteker sætter fokus på mundtørhed

Visse typer medicin kan medføre mundtørhed, og med en ny kampagne sætter landets apoteker nu ind for at hjælpe danskere, der oplever problemer med tør mund.
Mundtørhed kan være et symptom på sygdom, men den mest almindelige årsag er brug af medicin, der har mundtørhed som bivirkning. Det gælder en række lægemidler blandt andet medicin mod lungesygdommen KOL, depression, for højt blodtryk og ADHD, forklarer Birthe Søndergaard, sundhedsfaglig direktør i Danmarks Apotekerforening:

- Hvis man er i tvivl om, hvilke bivirkninger ens medicin kan give, kan man altid spørge apoteket eller lægen. Når man har mundtørhed, er det vigtigt, at man husker at gå til tandlægen regelmæssigt, men også at man selv gør en indsats for at holde mund og tænder sunde. Det kan man få flere gode råd til på apoteket, som også gerne rådgiver om, hvordan de generende symptomer kan lindres, fortæller hun.

Kampagnen om mundtørhed kører på landets apoteker frem til d. 2. marts. I forbindelse med kampagnen har apotekerne i samarbejde med Tandlægeforeningen udarbejdet en ny brochure, der kan fås på apoteket.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047