23948sdkhjf

Regioner skyder tilbage på lægerne

Høje aften- og weekendtillæg til speciallæger betyder dårligere behandling på skadestuer, siger regionsformand
Lægerne har selv en stor del af skylden for, at Sundhedsstyrelsen anbefaling om, at der skal være speciallæger til rådighed på samtlige landets akutmodtagelser, langt fra er nået.

Det fastslår formanden for regionernes sundhedsudvalg, Ulla Astman (S).

- Lige nu er det desværre ikke muligt, siger hun med henvisning til, at den nuværende overenskomst med speciallægerne dels gør det meget dyrt at have dem på arbejde i weekender og i aftentimerne, dels giver en del af speciallægerne mulighed for at sige nej til at arbejde på de skæve tidspunkter.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi synes, at de nuværende overenskomster gør det meget dyrt at have speciallæger på arbejde i weekender og om aftenen. Vi vil meget gerne have, at vi får en ny aftale, der giver os mulighed for at have speciallæger i front, siger Ulla Astman.

En ny gennemgang har vist, at det i dag er mindre end en fjerdedel af landets 21 akutmodtagelser, der er bemandet med speciallæger. Det har fået lægerne til at beskylde regionerne og de lokale hospitalsledelser for dårlig ledelse og dårlig planlægning.

Samtidigt advarer Lægeforeningen om, at den manglende tilstedeværelse af speciallæger betyder, at akutbehandlingen nogle steder bliver dårligere, hvilket igen betyder, at flere efterfølgende må indlægges unødigt.

Ulla Astman understreger dog, at det på 13 hospitaler er muligt at tilkalde en speciallæge, når situationen kræver det.

- Men det er da klart vores mål, at vi skal leve op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Det, tror jeg også, vi kommer til i løbet af et par år. Jeg tør dog ikke garantere, at vi kan gøre det 24-7 alle steder, siger hun med henvisning til, at situationen også besværliggøres af manglen på speciallæger.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062