23948sdkhjf

Alarmerende udvikling af salmonella i dansk oksekød

Fødevarestyrelsen har fundet salmonella i 14,3 procent af de undersøgte partier dansk oksekød - 8,6 procent blev vurderet til at være farlige.
Antallet af positive salmonellaprøver fra udenlandsk øksekød, svinekød og fjerkræ er dalet de seneste år, viser den årlige rapport om kontrollen af salmonella og campylobacter i kød. Bedst ser det ud for salmonella i dansk kyllingekød, hvor der slet ikke er fundet bakterier.

Til gengæld vækker tallene for salmonella i dansk oksekød bekymring. Fødevarestyrelsen har fundet salmonella i 14,3 procent af de undersøgte partier, hvoraf de 8,6 procent blev vurderet til at være farlige.

- Den udvikling vi har set af salmonella i oksekød i 2012, er alarmerende. Derfor sætter vi en undersøgelse i gang så vi kan finde ud af, hvorfor vi har set en stigning. Samtidig strammer vi sammen med erhvervet op på den handlingsplan, der er på området, så vi kan få vendt udviklingen. Vi skal have forekomsten af salmonella i oksekød ned igen. Vi er et af verdens førende lande inden for fødevaresikkerhed, og det skal vi fortsat være, siger Fødevareminister Mette Gjerskov.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063