23948sdkhjf

Hvor (u)sund er skolevejen?

25.000 skoleelever deltager i denne uge i et Masseeksperiment under overskriften "Tag pulsen på din skolevej".
"Der er meget, der tyder på, at sundhed skal ses i et dobbelt perspektiv. Dels afhænger sundhed af vores livsstil, som vi til dels selv er herre over. Altså hvad vi spiser, og hvor meget motion vi dyrker. Dels afhænger vores sundhed af vores livsbetingelser, som er de forhold, vi lever under, og som vi ikke uden videre kan ændre. Det kan for eksempel være, hvor vi bor. Er et barns skolevej for eksempel spækket med pizzabarer og slikbutikker, kan det have effekt på sundheden. Eller er skolevejen for farlig at cykle på, kan det også have betydning for sundheden," forklarer lektor, ph.d. ved University College Syddanmark, Finn Mogensen.

Hoppehøjden

Eleverne i Masseeksperimentet skal bl.a undersøge et aspekt af deres faktiske sundhed.

"For at undersøge elevernes sundhed, skal de måle, hvor højt de kan hoppe. Hoppehøjden er nemlig et udtryk for muskelstyrke og fedtprocent. Så jo højere et barn kan hoppe, jo sundere er det," forklarer Finn Mogensen.

I en anden del af eksperimentet skal børnene undersøge, hvor mange sportsklubber, idrætsforeninger og grønne områder, der ligger i deres lokalområde. Derefter skal de tælle, hvor mange pizzeriaer og andre fastfooddistributører, der er i lokalområdet. Til sidst skal eleverne beskrive, hvor sunde de opfatter sig selv.

Når eleverne har gennemført eksperimentet skal de sende deres resultater til forskeren, der analyserer materialet og offentliggør resultatet i november måned.

Arrangørerne af Masseeksperimentet er Danish Science Factory (tidligere Dansk Naturvidenskabsformidling), University College Syddanmark og Aktivt Rundt I Danmark
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.562