23948sdkhjf

Budgetforlig i Svendborg

Venstre, Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti, Tværsocialistisk Liste, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance, Det Radikale Venstre, Bjarne Hansen og Erik Risager har indgået forlig om Svendborg Kommunes budget for 2014-2017. Enhedslisten kalder det for et "nedskæringsbudget", og er ikke med i aftalen.
Der afsættes bl.a. 900.000 kroner til at give borgere i pleje- og demensboliger mulighed for at deltage i aktiviteter på dagcentre på lige fod med andre ældre, fortæller forligsparterne.

Endvidere afsættes der årligt 3 mio. kr. til en øget indsats på sundhedsområdet, "herunder patientrettet forebyggelse og styrket samarbejde med sygehussektoren og de praktiserende læger. Af de afsatte beløb anvendes 0,5 mio. kr. til en mere systematisk dokumentation og evaluering af effekterne af den kommunale indsats", meddeler forligsparterne.

Der afsættes 475.000 kr. til at permanentgøre bostøtteprojektet for hjemløse borgere, og tilgængelighedspuljen videreføres.

Ø: Man skærer ned på velfærden

Enhedslisten ikke med i budgetaftalen

Der skal skæres omkring 30 mio. kr på velfærden i Svendborg Kommune, det vil Enhedslisten ikke være med til og derfor er man ikke med i årets budgetforlig, fortæller Jesper Kiel, Enhedslistens byrådsmedlem:

"Man skærer ned på børn, ældre og velfærden generelt. Vi kunne ikke komme igennem med bare den mindste lettelse i nedskæringerne på trods af at der faktisk er plads til at bruge 20 mio. kr mere i budget 2014. Dermed er man med til at undergrave kommunernes økonomi, regeringen vil udnytte det mindre forbrug til at skære i kommunernes økonomi. Det er nedskæringer som blandt andet vil ramme de børn, som mest har brug for hjælp. Men vi løb panden mod den mur som jeg kalder " det forenede byrådsparti", som ikke ville give sig en tomme", siger Jesper Kiel.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079