23948sdkhjf

schmidt hammer lassen architects vinder Nyt Hospital Hvidovre

Nøgleord i vinderprojektet er overskuelighed, fleksibilitet, respekt, grønne haverum og rumlig variation.
Der er i designet lagt særlig vægt på at skabe en respektfuld og entydig hovedindgang til hospitalet samt at skabe et arkitektonisk samspil mellem det eksisterede hospital og den nye udvidelse, fortæller Kasper Frandsen, associeret partner hos schmidt hammer lassen architects.

Nye grønne haverum bliver strukturerende omdrejningspunkter i udvidelsen. De forbinder alle etager og bringer dagslys helt ned i den underste etage, hvor parkering og den nye hovedindgang er placeret. Som en konsekvens af at flertallet af de, som kommer til hospitalet ankommer i bil, er den nye hovedindgang placeret i parkeringsniveau, så man bevæger sig nedefra og op i bygningen:

"For alle – patienter, pårørende og ansatte – må det gælde, at ankomsten skal være værdig og imødekommende. Man skal tages imod på en ordentlig måde, og må ikke være i tvivl om, hvor man skal bevæge sig hen. Vi skaber en ny ankomstflade, der i én afklaret bevægelse skråner ind mod hospitalet og leder videre ind under bygningen, hvor de grønne haverum fungerer som pejlemærker", siger partner hos schmidt hammer lassen architects, Kim Holst Jensen.

Nyt Hospital Hvidovre er det andet hospitalsprojekt, som schmidt hammer lassen architects og aarhus arkitekterne har vundet sammen i 2013. I marts vandt konsortie t konkurrencen om Udvidelsen af Helsingborg Hospital i Sverige. Arkitektvirksomhederne arbejder også sammen om det kommende Nyt Aalborg Universitetshospital som en del af konsortiet Indigo.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062