23948sdkhjf

Fint med udbud, men formen er forkert!

Debatindlæg af Poul Ulsøe, bestyrelsesformand for BusinessHorsens.
Det er fint, at Horsens Kommune opretter kørselskontor og sender kørsel i udbud, men det er ikke ok, at man i udbuddet angiver hvilket transportmiddel, der skal anvendes.

Dermed er BusinessHorsens på linje med den kritik, der fra flere sider er rejst af det kommunale udbud af persontransport.

Det må være et spørgsmål om billigst og bedst muligt at flytte personer fra punkt A til B og så lade dem byde ind, som mener, de kan løse den beskrevne opgave, uanset hvilket køretøj de anvender.

Som borger og erhvervsdrivende i Kommunen håber jeg naturligvis, at udbuddet resulterer i besparelser, og jeg tror også, der er noget at komme efter. Men jeg er bekymret for, at den valgte form kan give utilsigtede bivirkninger.

Når man i udbudsbetingelserne stiller krav om, at der skal anvendes større køretøjer end tilfældet er i dag, så er konsekvensen også, at flere personer skal transporteres i samme køretøj. Og her er det måske ikke i alle tilfælde lige hensigtsmæssigt at samtransportere svagelige og personer med meget forskellige svære sygdomme.

Her bør der vises respekt. Nogle personer bør simpelthen ikke transporteres i samme køretøj. Jo større og færre køretøjer, der anvendes, jo vanskeligere bliver opgaven, og meningen med udbuddet er vel ikke, at der skal køres med halvtomme minibusser?
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125