23948sdkhjf

112 app´en topper hitlisterne

140.000 danskere har indtil nu downloadet app'en til deres smartphone.
Det er godt 14 dage siden, Danmark fik sin officielle 112 app. Siden har den næsten dagligt ligget nummer 1 på hitlisterne for gratis apps, og alarmcentralen fortæller, at den har været i funktion flere gange og gjort en positiv forskel:

"Det er dejligt, at 12 app'en er en succes. Den gør det både nemmere at være borger og alarmcentral, når der er brug for hjælp. Jeg kan kun opfordre endnu flere til at downloade app'en", lyder det fra miljøminister Ida Auken.

Sender GPS-koordinater til alarmcentralen

112 app´en er udviklet i et samarbejde mellem Rigspolitiet, Københavns Brandvæsen, Geodatastyrelsen og Intergraph og finansieret af TrygFonden.

App´en sender GPS-koordinater af sted til alarmcentralen, når man ringer 112. Alarmcentralen ved hermed præcist, hvor man befinder sig, og hjælpen kan nå hurtigere frem.

Cirka tre ud af fire opkald til 112 sker i dag fra en mobiltelefon, og over halvdelen af mobiltelefonerne i Danmark er smartphones med en indbygget GPS, som kan oplyse, hvor man står. Det er disse nye teknologiske muligheder, der tages i brug i 112 app'en.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078