23948sdkhjf

Lægerne vil fortsat aflevere deres ydernummer

Et flertal af lægerne ønsker fortsat at aflevere deres ydernummer trods formildende udmeldinger for PLO.
Trods tilnærmelser mellem Praktiserende Lægers Organisation (PLO) og regionerne er der fortsat stor opbakning blandt lægerne til at afleverede deres ydernummer og dermed opgive samarbejdet med det offentlige.

Det viser en spørgeskemaundersøgelse, som Dagens Medicin har foretaget mellem den 19. og 24. juni

Det vil sige, efter at 94 procent af lægerne deponerede deres ydernumre hos PLO, og efter at PLO's formand, Henrik Dibbern, udtalte, at han ikke længere var ultimativ i forhold til at aflevere ydernumrene, hvis der blev vedtaget en lov for almen praksis.

75 procent af de 414 praktiserende læger, der deltog i undersøgelsen, svarede, at de vil aflevere deres ydernummer, mens 14 procent hælder til at aflevere det.

Kun én procent har aldrig villet aflevere sit ydernummer. Fire procent hælder til ikke at aflevere deres ydernummer, tre procent er i tvivl, mens fire procent svarer "ved ikke".

Ifølge Henrik Dibbern bekræfter undersøgelsen, at der fortsat er knaster trods et ønske fra begge parter om at komme tilbage til forhandlingsbordet.

- De store klumper af problemer, vi ser ved loven, er uforandrede til dato. Det, der kan ændre på det, er de ændringsforslag, der er stillet til lovforslaget, som stadig ikke er færdigbehandlet, siger han til Dagens Medicin.

Praktiserende læge og tidligere medlem af PLO’s bestyrelse Jens Lærkesen er en af de læger, der ikke mener, at ydernumrene skal afleveres.

- Lige nu synes jeg ikke, at der er grund til at anbefale, at ydernumrene skal afleveres. Jeg mener, at vi har fået de indrømmelser, der skal til, for at vi ikke skal ud i en konfliktsituation, siger han.

Han mener ikke, at der er grund til en konflikt, selvom lægerne skulle blive nægtet de ekstra 108 millioner kroner, de har krævet som følge af et stigende antal patienter i de kommende år.

- Det udgør ikke meget af almen praksis’ samlede omsætning, men det vil ødelægge en masse. Blandt andet samarbejdet og de yngre lægers uddannelse, siger han.

PLO’s repræsentantskab vil på lørdag tage stilling til, om de vil aflevere lægernes ydernumre.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062