23948sdkhjf

En god dag for psykisk syge og deres pårørende

Med den nye udrednings- og behandlingsret i hånden vil de tusindvis af voksne og børn som står i kø til udredning og behandling i psykiatriende fremover være langt bedre stillet, vurderer foreningen Bedre Psykiatri.
Med løftet om en ny udrednings- og behandlingsret til psykisk syge tager regeringen og regionerne et historisk skridt i retning mod at ligestille psykisk syge med fysisk syge, lyder det fra Bedre Psykiatri, landsforeningen for pårørende:

"Det er en god dag for psykisk syge og deres pårørende. Vi ved, at tusindvis af voksne og børn står i kø til udredning og behandling i psykiatrien – men med den nye udrednings- og behandlingsret i hånden vil de fremover være langt bedre stillet, og vi får taget et historisk skridt i retning af at ligestille den psykisk syge med kræftpatienten," siger generalsekretær i Bedre Psykiari, Thorstein Theilgaard ovenpå økonomiaftalen mellem Danske Regioner og regeringen.

Bevar det høje ambitionsnivau

Generalsekretæren håber, at regeringens ambition om at give psykisk syge samme rettigheder som fysisk syge er et udtryk for, at regeringen nu for alvor rykker på at skabe bedre vilkår for psykisk syge og pårørende:

"Hvor historisk dette skridt ender med at være, viser sig, når regeringen kommer med handlingsplanen i kølvandet på Psykiatriudvalgets arbejde. Vi håber, regeringen bevarer det høje ambitionsniveau – ellers ender dagens gode nyhed med at fise ud," siger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094