23948sdkhjf

En overset sygdom

Ny handlingsplan fra Sundhedsstyrelsen skal sikre, at flere hepatits C-smittede danskere kommer i behandling.
I Danmark er op mod 25.000 smittet med hepatitis C. Blot halvdelen er diagnosticeret, og kun 20 procent går til kontrol på en specialafdeling.

Nu har Sundhedsstyrelsen udarbejdet en ny handlingsplan for hepatitis C. Det er et positivt og tiltrængt tiltag, mener overlæge fra Rigshospitalet, Mette Rye Clausen, der er en af landets førende eksperter inden for hepatitis:

- De praktiserende lægers kendskab til sygdommen er i dag begrænset. Derfor er det positivt, at Sundhedsstyrelsen opprioriterer indsatsen mod hepatitis C, så flere smittede danskere kan komme i behandling. Og nøglen til dette er, at de praktiserende læger er klar over, at man i dag kan helbrede op mod 70-80 procent af de smittede ved at henvise patienterne til en af landets 18 specialafdelinger. Hepatitis C er i dag den hyppigste årsag til leverkræft i Europa, hvor fem millioner er smittet. Det er en sygdom uden symptomer, og derfor mærker mange ikke, at de er smittet. Sygdommen kan udvikle sig til skrumpelever – og i værste fald leverkræft – og har altså store konsekvenser for den enkelte patient, hvis sygdommen ikke behandles i tide, siger hun.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063