23948sdkhjf

Mindre madspild i påsken

Ifølge en ny undersøgelse foretaget af TNS Gallup for Landbrug & Fødevarer og Stop Spild Af Mad vil over halvdelen af danskerne aktivt mindske deres madspild i påsken ved bl.a. at bruge rester.
I forhold til en tidligere undersøgelse om madspild fra Stop Spild Af Mad og Landbrug & Fødevarer er gruppen af danskerne, som svarer at de sjældnere smider mad ud steget fra fra 14 til 20 procent.

For hver anden dansker er den vigtigste gevinst ved at mindske madspildet, at man sparer penge og derved får bedre råd til andet end fødevarer. Bedre moral, mindre miljøbelastning og mindre affaldsbelastning indtager henholdsvis. 2., 3. og 4. pladsen, altimens færrest angiver, at de vigtigste fordele ved at mindske madspildet er at få bedre råd til flere fødevarer eller fødevarer af højere kvalitet.

På rette vej

Mere end halvdelen af de adspurgte i analysen (54 %) vil anvende rester i påsken, så de ikke går til spilde. Der er også mange, især de ældste forbrugere, som svarer, at de vil fryse resterne ned.

- Danskerne har grund til at klappe sig selv på skulderen. Godt gået! Noget tyder på, at alle de madspilds-kampagner og indsatser, som har kørt herhjemme de seneste par år begynder at have varig effekt på vores forbrugsmønstre, så vi skaber en egentlig adfærdsændring. Men vi skal også huske på den liberaliserede lukkelov, som betyder at danskerne ikke længere behøver at hamstre. Og finanskrisen spiller nok også en rolle i indsatsen for mindre madspild. Men under alle omstændigheder er det skønt at se det danske madspild blive mindre. Ikke at vi nu kan læne os tilbage - der er stadig en kamp mod madspild at kæmpe, og fokus må fastholdes. Men med disse nye resultater kan vi rolig sige, at vi er på den rette vej, siger Selina Juul, stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad og initiativtager og medudvikler af undersøgelsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064