23948sdkhjf

TUBA efterlyser behandlingsgaranti for børn

Børn fra alkoholhjem bliver ladt i stikken, mener terapi- og rådgivningsorganisationen TUBA, der til januar løber tør for penge til behandling.
De lovmæssige krav om at hjælpe er i dag kun forbeholdt misbrugerne selv, mens børn ikke har nogen behandlingsgaranti. Terapi- og rådgivningsorganisationen TUBA, som dagligt rådgiver og behandler børn af alkoholmisbrugere, er frustreret over de ringe vilkår:

"Vi kan se, at vores behandling er med til at øge selvværdet og livskvaliteten hos de børn og unge, som kommer til os, så de kan komme godt videre i deres liv. Men der er rigtig mange, der slet ikke ved, at de har den behandlingsmulighed, fordi der er ikke et system, der guider dem. Det jo rigtig trist," siger Henrik Appel, landsleder i TUBA.

En undersøgelse lavet for TUBA viser, at 80% af børn fra alkoholhjem mener, at deres opvækst har været så belastet, at det påvirker deres evne til at opretholde sociale relationer, gå på arbejde eller tage en uddannelse. Det skyldes bl.a. stress, angst og depression, som er nogle af de hyppige konsekvenser, der følger børnene i deres voksenliv.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.206