23948sdkhjf

Godt udspil om sygedagpenge

Debatindlæg af direktør i Gigtforeningen, Lene Witte.
Regeringen præsenterede tirsdag et revideret udspil til en sygedagpenge-reform. Udspillet er – modsat det første – renset for den omstridte diagnoseliste.

Det er først og fremmest en sejr for alle mennesker med alvorlig sygdom. Nu er der tid til en ordentlig udredning, uden at man samtidig risikerer at miste hele forsørgelsen.

Jeg glæder mig særligt over, at regeringen har fjernet diagnoselisten fra sit nyeste forslag om det fremtidige sygedagpengesystem. Diagnoselisten var en væsentlig del af regeringens oprindelige udspil til en sygedagpengereform, og Gigtforeningen har vedholdende kritiseret den, blandt andet for at skabe ny ulighed i sundhed og for at diskriminere alvorligt syge mennesker.

Regeringen fortjener ros for at have lyttet. I Gigtforeningen har vi anbefalet, at man i stedet for diagnoselisten formulerer et sæt fælles kriterier, så man sikrer, at alle patientgrupper behandles lige på baggrund af en lægefaglig vurdering. Det har regeringen imødekommet ved at inkludere alle alvorligt syge i forlængelseskriteriet, herunder alvorligt gigtsyge.

Denne gang har man inddraget Sundhedsstyrelsen i udarbejdelsen af forslaget. Det er sund fornuft at inddrage eksperter i sundhed og sygdom, når man lovgiver om syge mennesker.

I Gigtforeningen vil vi selvfølgelig holde et nøje øje med, om intentionerne i reformen realiseres. Alle patienter med en alvorlig sygdom, der gør, at de er for syge til at arbejde, skal sikres en forsørgelse.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094