23948sdkhjf

Frivlilige ældre skaber ro i børnehaven

Gentofte Kommune og Ældre Sagen har indledt et samarbejde. Ældre frivillige hjælper til på syv af kommunenens børnehaver, og flere børnehaver er klar til at modtage frivillige.
Erfaringerne med det nye samarbejde er indtil videre er meget positive, fortæller konsulent Katrine Heinild fra Ældre Sagen.

"Vores ældre frivillige skaber ro, fordybelse og nærvær hos børnene, der til gengæld kan være med til at give de ældre et indblik i deres liv. De frivillige er med på ture, læser højt, spiller spil med børnene og får en snak om stort og småt. Der er virkelig tale om et generationsmøde, som begge parter er glade for, det er meget livsbekræftende", siger Katrine Heinild.

Projektet er støttet af socialministeriet og kører i første omgang kun som et forsøg i Gentofte.

"Vi har også frivillige på vej ud på flere skoler i Gentofte som såkaldte "skolevenner", hvor de frivillige fx skal indgå i lektiecafé, deltage i værksteder på skolefritidsordninger og spille skoleskak. Og hvis erfaringerne fra Gentofte fortsætter med at være positive, så satser vi på at sprede projektet til flere kommuner", siger konsulenten.

Hun understreger, at de frivillige fungerer som et ekstra tilbud i børnenes hverdag. De skal altså ikke ind og overtage opgaver fra kommunens pædagoger og lærere, men indgå i et samarbejde med børnene som omdrejningspunkt.

Der er i dag frivillige på 10 børnehaver og fem skoler i Gentofte.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064