23948sdkhjf

Ny europæisk forening for lungekræftpatienter

Lung Cancer Europe (LuCE) vil arbejde for at forbedre overlevelsen og livskvaliteten for de mange tusinde lungekræftpatienter i Europa.
Formålet med LuCE er at forbedre kræftbehandlingen og italesætte de uacceptable uligheder i lungekræftoverlevelsen i Europa, siger Mogens Ekelund, repræsentant for LuCE's forretningsudvalg:

"Med Lung Cancer Europe (LuCE) vil vi skabe en europæisk platform, der giver en stærk stemme til lungekræftpatientforeninger i Europa samtidig med, at vi vil hjælpe med at opstarte patientforeninger i lande, hvor de endnu ikke findes. Vi ønsker at skabe opmærksomhed om ulighederne i adgangen til behandling og pleje for lungekræftpatienter i Europa. Og så vil vi arbejde for at forbedre den europæiske politik ift. lungekræft og øge midlerne til forskning i sygdommen. Sidst men ikke mindst håber vi på, at vi med foreningen kan være med til at reducere stigmatiseringen af lungekræftpatienterne", forklarer han.

LuCE er en non-profit organisation, der er blevet etableret med støtte fra The European Thoracic Oncology Platform og The European School of Oncology.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063