23948sdkhjf

Handicapparkering for ældre - rådmand har fat i den lange ende

Indlæg af Camilla Fabricius (S), medlem af udvalget for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune.
Når rådmanden for Sundhed og Omsorg i Aarhus, Thomas Medom går til justitsministeren, hvor han ønsker at sikre ældre gangbesværede også kan holde på særlige p-pladser, er han på rette vej. Rådmanden har ret i, at reglerne skal laves om. Det handler om, at de regler og reguleringer vi har skal være for borgernes bedste. Vi har en rigtig skøn by, og vi har rigtig dejlige omgivelser, som også vores ældre og vores gangbesværede kan have gavn af.

Rådmand, Thomas Medom har sendt et brev til justitsminister Morten Bødskov, hvori han foreslår en ændring i reglerne for udstedelse af handicapparkeringskort.

Vi har mange områder, hvor det er vigtigt, vi ser på om reglerne er til for borgerne, eller om de laver restriktioner. Handicappladser sikrer, at mennesker med handicap har en mulighed for at kører helt tæt på de aktiviteter eller de butikker, de har behov for. Det er en mulighed, som også mange ældre vil få glæde af. Derfor synes jeg, at man skal se på om, det kan lade sig gøre at lave en lempelse her.

Vi ønsker at Aarhus er tilgængelig for unge som ældre, for mennesker med et handicap og for mennesker uden handicap. Jeg vil gerne rose rådmanden for at sætte det hele menneske forrest.

Baggrunden for rådmand Thomas Medoms henvendelsen er, at de eksisterende regler ikke tillader lokalcentre, plejehjem og andre botilbud at få udstedt et handicapparkeringskort til bostedets fælles bus. Som reglerne er nu, kan handicapparkeringstilladelserne kun udstedes til den enkelte borger.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234