23948sdkhjf

Dansk læge hædret af Codan og SEB Pension

Læge, professor og dr.med. Preben Bo Mortensen hædres for hans forskning i årsager til sindslidelser og selvmord.
Preben Bo Mortensen har i mange år forsket i årsager til svære sindslidelser som f.eks. skizofreni, mani, depression og autisme - med særlig fokus på, hvordan genetisk disposition og omgivelser påvirker udviklingen af denne type sindslidelser.

Hans forskning har især fokuseret på at udnytte de unikke befolkningsbaserede data fra de mange danske registre – enten alene eller i kombination med biologisk materiale. Ved at kombinere data fra de landsdækkende registre med de såkaldte "hælblodsprøver" fra alle spædbørn født i Danmark efter 1970 har Preben Bo Mortensen og hans forskerteam udviklet en unik metode til at studere sammenhængen mellem gener og miljø og udviklingen af risikofaktorer for psykiske lidelser og selvmord.

I dag er Preben Bo Mortensen blandt andet leder af det nystartede tværgående registerforskningscenter CIRRAU, der er finansieret af Aarhus Universitet. Han er også leder af det hidtil største danske psykiatriske forskningsprojekt iPSYCH, der er finansieret af Lundbeckfonden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078