23948sdkhjf

Avanceret røntgenapparat på Sygehus Himmerland

Røntgenafsnittet i Farsø er i besiddelse af en Adora RSA-model til fixering af proteser i forbindelse med ortopædkirurgiske indgreb har vakt stor interesse blandt røntgenafsnit i Danmark, og for nylig fik Farsø-afsnittet besøg af internationale repræsentanter fra Singapore.
"Repræsentanterne er de første udenlandske gæster, vi har haft besøg af. Derudover demonstrerer vi ofte røntgenapparatet for interessenter fra hele Danmark. I forhold til det seneste besøg repræsenterer delegationen fra Singapore til dels en distributør fra Nordisk Røntgen Teknik (NRT) og dels en ortopædkirurgisk overlæge fra Mt. Elizabeth Medical Centre i Singapore", fortæller afsnitsleder for Røntgenafsnittet i Farsø, Monica Kjærgaard Mejer.

Apparatet i Farsø blev anskaffet og indviet i oktober sidste år som et samarbejde mellem Røntgenafsnittet, udvikleren NRT samt Ortopædkirurgisk Afsnit i Farsø, der ledes fra Aalborg Universitetshospital. Adora-modellen består af den ypperste teknologi til at kvalitetsbestemme fastgørelsen af proteser i skuldre, hofter og knæ. Det vil sige, at apparatet med millimeterpræcision kan fastslå, om en protese er placeret rigtigt:

"Røntgenpersonalet og ortopædkirurgerne har mulighed for at se selv den mindste forskydning af protesen på et meget tidligt stadie i patientforløbet. Desuden er undersøgelsestiden halveret, mens kvaliteten er forbedret markant. Det har generelt været en stor succes for sygehuset og i sidste ende for patienterne", siger Monica Kjærgaard Mejer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063