23948sdkhjf

Regionsformand om kræftbehandling: Det går rigtig godt

Formanden for regionerne roser tal for kræftbehandling. Men der er klart plads til forbedringer, siger han.
Hos Danske Regioner er formand Bent Hansen (S) overvejende positiv over for Sundhedsministeriets nyeste tal for kræftbehandlingerne på landets sygehuse. Han erkender dog, at der er behov for forbedringer på nogle områder.

- Det går rigtig godt, og vi bevæger os meget hurtigt den rigtige vej. Men der er nogle områder, hvor der er nogle særlige problemer, som vi skal sætte ind over for, siger han.

Tallene viser, at 78 procent af landets kræftpatienter bliver behandlet inden for den lægefagligt anbefalede tid.

Ifølge Bent Hansen vil det dog aldrig være muligt at behandle alle patienter inden for den anbefalede tid. "Et ambitiøst mål" er mellem 85 og 90 procent.

- Flere patienter fejler mere end en ting og kan af faglige grunde ikke behandles inden for kræftpakkerne. Nogen ønsker af en eller anden grund selv at udsætte behandlingen. Derfor kommer vi aldrig op på 100 procent, siger han.

Sundhedsministeriets tal viser, at kun hver anden prostatakræft-patient får behandling inden for de maksimalt 50 dage, patienten bør vente, inden behandlingen sættes i gang. 56 procent af patienter med kræft i blæren bliver behandlet til tiden.

Andre steder ser det bedre ud. 91 procent af patienterne med tyk- og endetarmskræft får behandling inden for den anbefalede tidsramme, mens tallet for modermærkekræft er 97 procent.

Hvis målet på mellem 85 og 90 procent skal nås, skal en målrettet indsats klarlægge, hvor der er mangler i systemet.

- Mangler der specialister, er det udstyr, er der flaskehalse i behandlingen, venter man på nogle særlige undersøgelser på andre hjælpeafdelinger? Alle de problemer skal hvert enkelte hospital ned og identificere, siger han.

- Og selvfølgelig skal vi sætte ind på de områder, hvor det ikke er godt nok. Det er der ingen diskussion om, siger Bent Hansen, der håber, at efterårets måling vil vise klare forbedringer på området.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109