23948sdkhjf

Sygeplejersker: Det handler om andet end lægerne

Patienterne og sundhedsvæsnet ender som tabere, hvis lægerne afleverer deres ydernumre, advarer sygeplejersker
På dagen, hvor omkring 8000 praktiserende læger og deres ansatte har været til stormøde i Odense for at sikre fælles fodslag i opgøret med regionerne og regeringen, opfordrer Dansk Sygeplejeråd (DSR) lægerne til at slå koldt vand i blodet.

Lægerne truer med at aflevere deres ydernumre og dermed opsige aftalen med det offentlige, hvis der ikke ændres markant i regeringens lovindgreb i konflikten.

Men DSR advarer mod at tage så drastiske metoder i brug.

- Det vil skabe stor usikkerhed og forvirring for patienter og medarbejdere i hele sundhedsvæsnet, hvis lægerne lægger ydernummeret. Og det er der ikke brug for. Tværtimod, siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd.

Mandag kom sundhedsminister Astrid Krag (SF) med en række ændringer i lovforslaget, men formanden for Praktiserende Lægers Organisation (PLO), Henrik Dibbern, ser det hverken som indrømmelser eller som en invitation tilbage til forhandlingsbordet.

DSR håber alligevel, at de praktiserende læger har brugt stormødet i Odense til bløde lidt op og nærme sig forhandlingsbordet.

- Vi håber rigtig meget, de vil bruge situationen til at overveje, om de indrømmelser, der er kommet fra sundhedsministeren, kan bruges til noget i forhold til at komme videre og finde en forhandlet løsning, siger Grete Christensen.

- Fra min post er det vigtigt at værne om de mange medarbejdere, som de praktiserende læger også har, og hvor en stor del af dem er medlemmer hos mig. Det her handler om andet og mere end lægerne selv, siger hun.

DSR frygter, at manglende behandling, længere ventetid for borgerne og øget pres på det øvrige sundhedsvæsen vil blive konsekvenserne, hvis lægerne ender med at opsige samarbejdet med det offentlige.

- Jeg håber virkelig, at parterne vil gøre et nyt forsøg på at finde en fælles løsning. Her må alle være indstillet på at give sig. For ellers kan vi ende med, at patienterne og hele sundhedsvæsnet bliver taberne, siger Grete Christensen.

Der arbejder omkring 2000 sygeplejersker hos de praktiserende læger.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078