23948sdkhjf

Minister: Diagnoser kan stilles uden ekstra penge

Astrid Krag mener, at regioner kan leve op til udredningskrav. Også selv om der ikke følger penge med.
Udredningsgarantien betyder, at hospitalerne fra 1. september skal prioritere mellem patienterne. De mest alvorligt syge kommer først, mens dem med en mindre alvorlig sygdom må vente lidt længere - dog højest to måneder.

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) fastslår, at der følger ikke en pose penge med til hospitalerne, når en alvorlig syg patient har krav på, at der maksimalt må gå en måned fra en henvisning fra lægen til en diagnose eller et udredningsforløb.

- Vi har indført er differentieret behandlingsret. Det frigør behandlingskapacitet og et økonomisk råderum, siger sundhedsminister Astrid Krag (SF) i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Flere læger er bekymrede overfor garantien og langtfra sikre på, at den kan overholdes. Til Kristeligt Dagblad siger overlæge Henrik Danielsen, medicinsk afdeling på regionshospitalet i Viborg, at det kan blive svært at overholde tidsfristen:

- Det kræver ressourcer og mandskab.

Men sundhedsministeren forventer, at hospitalerne kan leve op til garantien, som hun kalder "en helt afgørende ny patientrettighed", der skal sikrer danskerne.

- Det er de enkelte regioner, som er ansvarlige for driften af sundhedsvæsnet - og dermed også for at tilrettelægge sygehusvæsnet, så patienternes rettigheder efterleves i forhold til for eksempel hurtig udredning og ventetid på behandling, siger Astrid Krag.

Kan regionerne ikke leve op til den nye garanti, så er der pligt for regionen til at finde et tilbud på andre regioners sygehuse eller hos private sygehuse og klinikker, fastslår ministeren.

- Regeringen og regionerne har tilbage i juni 2012 indgået en aftale om udredningsretten. Den aftale lever begge parter selvfølgelig op til, påpeger hun.

Ifølge Astrid Krag vil ministeriet i løbet af efteråret overvåge, om udredningsgarantien overholdes:

- Og hvis der viser sig at være problemer, er det selvfølgelig klart, at vi vil tage det alvorligt, siger hun.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062